Koulutukset

TVA Pori ry järjestää Porissa monipuolisesti kursseja koirakoille. Kurssitarjonnallamme pyrimme varmistamaan jokaiselle jäsenelle oman tasoisen paikan lajissaan.

Varsinaiset koulutusjaksot pyörivät keväällä ja syksyllä, jolloin pääasiallisina lajeina ovat toko, rally-toko, PK-tottis ja agility. Kesällä järjestämme kesäkursseina myös muihin lajeihin liittyviä kursseja kuten vepeä, mejää ja koiratanssia.

Tavoitteena on, että jokaiselle löytyy mieleinen ja sopiva kurssi. Huomioithan, että kurssit pidetään suomeksi.

Unfortunately our courses are mainly in Finnish. If you have any questions don’t hesitate to ask tva.pori@tvapori.fi.

Koulutusjaksot vuonna 2024

1. jakso 15.1.-11.3.2024 (ilmoittautuminen 8.1.2024)
2. jakso 25.3.-19.5.2024(ilmoittautuminen 18.3.2024)

Kesäkurssit 3.6-4.8.2024 (ilmoittautuminen 27.5.2024)

3. jakso 12.8.-6.10.2024 (ilmoittautuminen 5.8.2024)
4. jakso 21.10.-15.12.2024 (ilmoittautuminen 14.10.2024)

(TVA Pori ry pidättää oikeuden muutoksiin)

Perusteet

Kurssirakenteemme lähtee liikkeelle perusteista. Perusteisiin kuuluvat alkeiskurssi ja harrastuskoiran peruskurssi. Perusteista saat hyvän lähdön koiraharrastuksiin.

Perusteet jaetaan alkeiskurssiin ja harrastuskoiran peruskurssiin. Kursseille voivat osallistua kaikenikäiset koirat jo luovutusikäisestä vanhempaan.

Toko

Tottelevaisuuskoulutuksen eli tokon tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä erilaisten, määriteltyjen liikkeiden muodossa.

Toko luo hyvän pohjan muiden lajien harrastamiselle. Tokoa voi harrastaa kaikenrotuisten koirien, myös sekarotuisten koirien kanssa.

TVA tarjoaa tokokursseja kaiken tasoisille koirakoille. Tokoharrastuksen meillä voi aloittaa käymällä ensin perusteet ja jatkamalla siitä tokon ALO-kurssille (alokasluokka).

Rally-toko

Rally-toko yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Lajista tekee mielenkiintoisen sen vaihtelevuus. Rally-tokossa tehdään radalla pyörähdyksiä, takapään käyttöä, peruutusta ja seuraamista myös oikealla puolella. Rally-tokossa voi kilpailla kaikenrotuiset koirat, myös sekarotuiset.

TVA tarjoaa Rally-tokokursseja kaiken tasoisille koirakoille. Rally-tokoharrastuksen meillä voi aloittaa käymällä ensin perusteet ja jatkamalla siitä Rally-tokon ALO -kurssille (alokasluokka).

PK

Palveluskoiralajeja voi harrastaa minkä tahansa koiran kanssa, mutta kokeisiin on osallistumisoikeus vain palveluskoiraroduilla.

Eri PK-lajien kokeissa on erikseen maasto-osuus ja tottelevaisuusosio. TVA:lla pääset ympärivuoden PK-lajien tottisosuutta treenaamaan, mutta metsäosuuksia vain kesäkursseina vaihtelevasti.

TVA tarjoaa PK-tottiskurssia kaiken tasoisille koirakoille. PK-harrastuksen meillä voi aloittaa käymällä ensin perusteet ja jatkamalla siitä PK-tottikseen.

Agility

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Agilityssa koira suorittaa agilityesteitä ohjaajan haluamassa järjestyksessä.

Lajia voi harrastaa kaiken rotuisilla koirilla. TVA:n agilitykursseille voi ilmoittautua aikaisintaan, kun koira on 9 kuukautta.

TVA tarjoaa agilitykursseja kaiken tasoisille koirakoille. Agilityharrastuksen voi aloittaa käymällä ensin perusteet ja jatkamalla siitä agilityn alkeet -kurssille.

Muut koulutukset

TVA järjestää myös muita koulutuksia resurssien mukaan. Kesällä pyrimme järjestämään koulutuksia vesipelastukseen, jäljestämiseen, koiratanssiin jne. muihin lajeihin liittyen.

Julkaisemme kesäkurssit yleensä viimeistään toukokuun aikana, jolloin tarjonta tulee katseltavaksi.

Perus- ja extrakurssit

TVA:lla kursseja jaotellaan ja kutsutaan perus- ja extrakursseiksi.

Peruskursseille voivat ilmoittautua vain jäsenet. Jäsenyys vaaditaan siksi, että TVA voi taata jäsenilleen paikan koulutuksissa. Kurssikaavioissa ja ilmoittautumisessa tunnistat nämä kurssit mustasta taustaväristä. Peruskurssille osallistuvan tulee liittyä TVA:n jäseneksi, mikäli hän ei ole jäsen kurssin alkaessa.

Extrakursseille osallistuminen ei edellytä TVA Porin jäsenyyttä, eikä jäsenillä ole etuoikeutta ilmoittautua. Kurssikaavioissa ja ilmoittautumisessa tunnistat nämä kurssit keltaisesta taustaväristä.

Kesäisin peruskurssimme ovat tauolla. Kesäisin järjestetään kaikille avoimia lyhytkursseja eri aiheista.

Kysyttävää?

Kouluttajat

TVA Pori ry:llä on suuri joukko osaavia kouluttajia. Kouluttajiemme esittelyt löydät kouluttajatsivulta ja pääset tutustumaan kouluttajaasi jo ennen kurssin alkua.

Ilmoittautuminen

Jakson kurssivalikoiman tietoineen ja niille ilmoittautumisen löydät ilmoittautumissivulta.

Muistathan, että ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutusehdot »