Kurssiselosteet

Mustalla pohjalla merkityt kurssit ovat peruskursseja, joille ilmoittautuaksesi tarvitset TVA Pori ry:n jäsenyyden.

Keltaisella pohjalla merkityt kurssit ovat ns. extrakursseja, joille voi ilmoittautua kuka tahansa jäsenyydestä riippumatta.

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu TVA Porin oman ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

Perusteet

Pennut 8 vko – aikuiset aloittelijat

Kurssi on tarkoitettu aloitteleville koirakoille, jotka hakevat kokemusta koiraharrastamisen aloittamisesta ja arjentaitojen hallinnasta. Kurssille voivat osallistua kaikenikäiset koirat jo 8 viikon ikäisestä koiranpennusta veteraaneihin. Alkeiskurssilla harjoitellaan koiran ja koiranohjaajan perustaitoja, kuten istumista, makaamista, odottamista ja seuraamista. Alkeiskurssi antaa hyvät pohjat kotikoiran tottelevaisuuteen ja käsittelyyn, mutta on myös ensiaskel kohti tavoitteellista harrastamista.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 € jäsenet / 35 € ei-jäsenet

Kurssi toimii perustana toko-, rallytoko-, PK- ja agilitykoirille. Peruskurssilla keskitytään harrastuskoiran peruspilareihin, kuten esimerkiksi erilaisiin palkkaamistapoihin (lelupalkka, namipalkka ja sosiaalinen palkka), hallintaan, perusasentoon, odottamiseen ja luoksetuloon. Kurssin voi uusia tarvittaessa. Kurssi olisi hyvä olla käytynä ennen jatkamista toko-, rallytoko-, PK- ja agilitykursseille.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

Toko

Harrastuskoiran peruskurssin käyneet

Tavoitteellista tottelevaisuuskoulutusta TOKOn alokasluokkaan tähtäävälle. Kurssille ei ole ikärajaa koiralle, tärkeämpää on ohjaajan motivaatio tavoitteelliseen koiran kouluttamiseen.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

TOKO ALO:n käyneet

Tällä kurssilla jatketaan TOKOn alokasluokan ja avoimen luokan liikkeiden harjoittelua. Tälle kurssille siirrytään kouluttajan tai koulutusvastaavan suosituksella.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

TOKO ALO/AVO:n käyneille

Tällä kurssilla harjoitellaan TOKOn avoimen ja voittajaluokan kilpailuliikkeitä. Treenipaikka TOKO AVO/VOI-kurssille aukeaa kouluttajan tai koulutusvastaavan suosituksella tai ALO1-tuloksen myötä.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

TOKO AVO/VOI:n käyneille

Tässä ryhmässä hiotaan voittajaluokan ja/tai erikoisvoittajaluokan kilpailuliikkeitä.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

Tokoa kaikille äijille ja äijämäisille henkilöille sen suuremmin sukupuoleen katsomatta. Kurssilla treenataan tokoa hyvässä hengessä. Kurssille voivat osallistua koirakot, jotka ovat käyneet vähintään Harrastuskoiran peruskurssin tai omaavat kurssilla opittavat taidot (luoksetulo, odottaminen). Myös korkeampi taitotasoiset ovat tervetulleita. Kurssilla treenataan koiran taitotaso huomioon ottaen.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 € jäsenet / 35€ ei-jäsenet

Rally-toko

Tasovaatimuksena harrastuskoiran peruskurssi, pentukurssi tai vastaavat taidot (koira hallinnassa sekä osaa perusasennon ja seuraamisen alkeet). RALLY-TOKO ALO on alkeiskurssi rally-tokon maailmaan. Kurssilla opiskellaan rally-tokon säännöt ja perustaidot sekä tehdään pieniä rataharjoituksia koirakoiden tason mukaan.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

Tasovaatimuksena RALLY-TOKO ALO tai vastaavat taidot. RALLY-TOKO ALO/AVO-kurssilla opiskellaan rally-tokon perustaitoja ja alempien luokkien liikkeitä. Kurssilla tehdään sekä tekniikka- että rataharjoituksia.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

Tasovaatimuksena hyväksytty tulos alokasluokasta tai vastaavat taidot. Tällä kurssilla keskitytään avoimen ja voittajaluokkien liikkeiden opiskeluun sekä hiotaan alemmista luokista tuttuja perustaitoja paremmiksi. Kurssilla aloitetaan myös oikean puolen seuraamisen harjoittelu. Kurssilla tehdään sekä tekniikka- että rataharjoituksia.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

Tasovaatimuksena hyväksytty tulos avoimesta luokasta tai vastaavat taidot. Tällä kurssilla keskitytään voittaja- ja mestariluokkien liikkeiden opiskeluun sekä hiotaan alemmista luokista tuttuja perustaitoja paremmiksi. Kurssilla tehdään sekä tekniikka- että rataharjoituksia.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

Agility

Agilityn alkeet on kurssi, jolla perehdytään agilityn saloihin. Kurssilla käydään läpi erilaisten agilityesteiden suorittamista koirakon kyvyn mukaan. Kurssille voivat osallistua koirakot, jotka ovat käyneet vähintään Harrastuskoiran peruskurssin tai omaavat kurssilla opittavat taidot (luoksetulo, odottaminen). Koiran on oltava vähintään 9 kk ikäinen ennen kurssin alkamista. Kurssilaiset auttavat tarvittaessa esteiden siirtelyssä.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 50 € jäsenet / 55 € ei-jäsenet

Agility alkeisjatkossa jatketaan koiran agilitytaitojen kehittämistä. Kurssille voivat osallistua koirakot, jotka ovat käyneet vähintään Agility alkeet -kurssin tai omaavat kurssilla opittavat taidot. Kurssilla perehdytään syvemmin keppien, kontaktiesteiden ja ohjauksien suorittamiseen. Koiran on oltava vähintään 9 kk ikäinen ennen kurssin alkamista. Kurssilaiset auttavat tarvittaessa esteiden siirtelyssä.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 50 € jäsenet / 55 € ei-jäsenet

Agility jatkossa koiran taitoja kehitetään koirakon osaamistason mukaan. Kurssin tavoitteena on saada koirakko suorittamaan jo hieman pidempääkin radanpätkää ja tutustuttaa koirakkoa kisaamisen maailmaan. Kurssille voivat osallistua koirakot, jotka ovat käyneet vähintään Agility alkeisjatko -kurssin tai omaavat kurssilla opittavat taidot.

Kesto: 8 x 1,25 h
Hinta: 50 € jäsenet / 55 € ei-jäsenet

Agility kisaavat 1-3lk on kurssi koirakoille, jotka kisaavat 1-, 2- tai 3-luokassa. Koirakolla pitää olla esteet yleisesti ottaen hallussa ja kurssilla treenataan koirakolle vaikeita asioita 1-, 2- ja 3-luokkien rataprofiilien mukaisesti. Varauduthan rakentamaan rataa kouluttajan kanssa.  

Kesto: 8 x 1,25 h
Hinta: 50 € jäsenet / 55 € ei-jäsenet

PK

Ryhmässä treenaavan koiran tasolla/iällä ei ole merkitystä, mutta tähtäimessä tulee olla starttaaminen PK-puolella jossain lajissa. Kurssin aikana painotetaan koiran motivaatiota, hallintaa sekä vietin käyttöä tottelevaisuudessa. Tekniikan hiominen tapahtuu kurssilla vasta motivaation ollessa kunnossa. PK- tottikseen kuuluu 8 treenikertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.

Kesto: 8 x 1 h
Hinta: 30 €

Muu